Sopimustieto on nyt Docue Lue lisää

Tietosuojaseloste (englanniksi)

Tietosuojaseloste on asiakirja, jossa yritys kertoo henkilötietojen käsittelyn periaatteistaan. Tämä tietosuojaselosteen malli on englanniksi.

Docueen luottaa jo yli 100 000 suomalaista

Laadi asiakirjat helposti ja nopeasti pikavalinnoilla
Voit kysyä juristeiltamme reaaliaikaisesti neuvoja
Allekirjoitat sähköisesti ja arkistoit automaattisesti
Oikotie Puuilo Sanoma SDM SSA
Lisätietoa asiakirjasta

Selvitys henkilötietojen käsittelystä rekisteröidyille

Tietosuojaseloste on asiakirja, jossa yritys kertoo, miten se käyttää ja suojaa keräämiään henkilötietoja. Tietosuojaseloste annetaan tiedoksi rekisteröidyille eli niille, joiden henkilötietoja käsitellään. Käytännössä seloste on laadittava siis mitä moninaisimmissa tilanteissa. Jos keräät esimerkiksi henkilöasiakkaittesi tietoja, on sinulla velvollisuus selosteen laatimiseen.

Kun Suomessa oli voimassa vielä vanha henkilötietolaki, kirjoitettiin rekisteriselosteita. Tietosuojaseloste on käytännössä laajennettu versio rekisteriselosteesta.

Henkilötiedoista voidaan tunnistaa yksityishenkilö

Henkilötietoja ovat kaikki tiedot, joiden perusteella voidaan suoraan tai epäsuorasti tunnistaa yksityishenkilö. Henkilötietoja ovat esimerkiksi nimi, henkilötunnus, syntymäaika, puhelinnumero sekä verkkotunnistetiedot kuten IP-osoite.

Huoli henkilötiedoista kasvanut viime vuosina

Tietosuojaselosteen laatimisvelvollisuus pohjautuu EU:n yleiseen tietosuoja-asetukseen (General Data Protection Regulation eli ”GDPR”), joka tuli velvoittavaksi vuonna 2018. Tietosuoja-asetuksessa korostetaan henkilötietojen käsittelyn avoimuutta ja säädetään aiempaa yksityiskohtaisemmin yritysten informointivelvollisuudesta ja rekisteröityjen oikeuksista. GDPR antaa tietosuojavaltuutetulle mahdollisuuden langettaa kovatkin sakot, jos asetusta on rikottu.

GDPR:n myötä Suomessa kumottiin henkilötietolaki, jolla henkilötietoja (ml. rekisteriselosteita) ennen säänneltiin. Vanhat rekisteriselosteen pohjat eivät ole enää ajantasaisia.

Älykäs englanninkielinen tietosuojaselosteen malli

Docuen englanninkielinen tietosuojaselosteen malli on älykäs selostepohja, joka muuntuu valintojesi mukaan. Pohjan mallisisällöt ovat juristiemme laatimia. Ne sopivat sellaisenaan suureen osaan tietojenkäsittelytilanteista, mutta halutessasi voit muokata niitä tai kirjoittaa kokonaan omia sisältöjäsi. Palvelumme myös neuvoo sinua eri vaihtoehtojen merkityksestä, kun laadit selostettasi. Tietosuojaselosteen mallisisällöt ovat englanniksi, kun taas ohjeistukset ovat sekä englanniksi että suomeksi.

Kun olet laatinut selosteen, aseta se rekisteröityjen saataville esimerkiksi internet-sivuillesi.

Hoivatilat

"Palvelu on toiminut erittäin hyvin. Olemme tehneet monenlaisia sopimuksia ja asiakirjoja. Valtakirjoja, liikehuoneiston vuokrasopimuksia, työsopimuksia, työtodistuksia."

Elina Suikki

Hankepäällikkö, Hoivatilat

SSA

"Olen käyttänyt useita järjestelmiä ja täytyy sanoa, että Docue on yksi parhaista. Palvelu on yksinkertaisimpia ja käyttäjäkokemukseltaan intuitiivisimpia järjestelmiä, joita olen käyttänyt."

Tommi Saari

Toimitusjohtaja, SSA Group