Asiakirjamallit

Tietosuojaseloste, EN [Privacy statement]

Tietosuojaseloste on asiakirja, jossa yritys kertoo henkilötietojen käsittelyn periaatteistaan. Tämä tietosuojaselosteen malli on englanniksi. Lue lisää
Lainsäädäntö Suomi Suomi
Kieli en Englanti
Laadi asiakirja

10 ilmaista sähköistä allekirjoitusta

Luomalla tilin Docueen yrityksesi tiedoilla saat 10 sähköistä allekirjoitusta maksutta.

Selvitys henkilötietojen käsittelystä rekisteröidyille

Tietosuojaseloste on asiakirja, jossa yritys kertoo, miten se käyttää ja suojaa keräämiään henkilötietoja. Tietosuojaseloste annetaan tiedoksi rekisteröidyille eli niille, joiden henkilötietoja käsitellään. Käytännössä seloste on laadittava siis mitä moninaisimmissa tilanteissa. Jos keräät esimerkiksi henkilöasiakkaittesi tietoja, on sinulla velvollisuus selosteen laatimiseen.

Kun Suomessa oli voimassa vielä vanha henkilötietolaki, kirjoitettiin rekisteriselosteita. Tietosuojaseloste on käytännössä laajennettu versio rekisteriselosteesta.

Henkilötiedoista voidaan tunnistaa yksityishenkilö

Henkilötietoja ovat kaikki tiedot, joiden perusteella voidaan suoraan tai epäsuorasti tunnistaa yksityishenkilö. Henkilötietoja ovat esimerkiksi nimi, henkilötunnus, syntymäaika, puhelinnumero sekä verkkotunnistetiedot kuten IP-osoite.

Huoli henkilötiedoista kasvanut viime vuosina

Tietosuojaselosteen laatimisvelvollisuus pohjautuu EU:n yleiseen tietosuoja-asetukseen (General Data Protection Regulation eli ”GDPR”), joka tuli velvoittavaksi vuonna 2018. Tietosuoja-asetuksessa korostetaan henkilötietojen käsittelyn avoimuutta ja säädetään aiempaa yksityiskohtaisemmin yritysten informointivelvollisuudesta ja rekisteröityjen oikeuksista. GDPR antaa tietosuojavaltuutetulle mahdollisuuden langettaa kovatkin sakot, jos asetusta on rikottu.

GDPR:n myötä Suomessa kumottiin henkilötietolaki, jolla henkilötietoja (ml. rekisteriselosteita) ennen säänneltiin. Vanhat rekisteriselosteen pohjat eivät ole enää ajantasaisia.

Älykäs englanninkielinen tietosuojaselosteen malli

Docuen englanninkielinen tietosuojaselosteen malli on älykäs selostepohja, joka muuntuu valintojesi mukaan. Pohjan mallisisällöt ovat juristiemme laatimia. Ne sopivat sellaisenaan suureen osaan tietojenkäsittelytilanteista, mutta halutessasi voit muokata niitä tai kirjoittaa kokonaan omia sisältöjäsi. Palvelumme myös neuvoo sinua eri vaihtoehtojen merkityksestä, kun laadit selostettasi. Tietosuojaselosteen mallisisällöt ovat englanniksi, kun taas ohjeistukset ovat sekä englanniksi että suomeksi.

Kun olet laatinut selosteen, aseta se rekisteröityjen saataville esimerkiksi internet-sivuillesi.

Lainsäädäntö Suomi Suomi
Kieli en Englanti
Laadi asiakirja

10 ilmaista sähköistä allekirjoitusta

Luomalla tilin Docueen yrityksesi tiedoilla saat 10 sähköistä allekirjoitusta maksutta.

Docueen luottaa jo yli 30 000 yritystä

"Enää ei tarvitse koluta sopivia sopimuspohjia ympäri nettiä tai tilata niitä erikseen juristilta. Docue haukkuu helposti hintansa takaisin säästyneen työajan ansiosta jo muutaman sopimuksen laatimisen jälkeen."

Perttu Paukkeri

Toimitusjohtaja, Markkinointitoimisto WDS

"Docue toimii mainiona kulmakivenä kasvuyhtiön hallinnossa, kuten työsopimuksissa ja hallituksen kokouspöytäkirjoissa. Valmiit juridiset sisällöt nopeuttavat ja laadullistavat laadintaa."

Mattipekka Kronqvist

Founder, Nsion